Privat lån för dödliga

Marknaden för privat lån är idag mycket stor och växer lavinartat. Då fler och fler behöver låna pengar för att antingen slå samman dyrare lån och krediter eller rent av för att finansiera inköp till barn. Idag har det blivit lättare att få låna dyra privatlån som exempelvis smslån och att få kreditkort med hög ränta på, vilket leder till att fler och fler inte klarar av att betala sina lån och krediter. Många försöker därför få ett lån med bättre ränta för att minska sina kostnader för lån och krediter. Dock har dessa som verkligen behöver ett sammanslagningslån svårt att få lån i en vanlig bank med en vettig ränta, därför har också låneinstitut som erbjuder lån med högra ränta ökat lavinartat.

Detta är ett stort problem i dagens samhälle och det behövs en åtgärdsplan för att Sverige ska få färre som dukar under i skuldfällan och fler som faktiskt klarar av att leva på sin inkomst.

Hur ska man välja låneinstitut?

För att hitta rätt i djungeln bör man kolla upp alla valmöjligheter man har när det gäller privat lån innan man ansöker om lånet och få tips från en förmedlare av lån. Det finns en hel del låneinstitut och banker. De olika storbankerna har alla olika typer av privatlån, många har så kallat medlemslån där man får rabatt på räntan för att man är medlem i ett fack eller förening. De stora bankerna som finns är SEB, Sparbanken, Nordea och Handelsbanken. Sedan har nya banker dykt upp på marknaden som erbjuder lån till bra ränta som Norwegian, Santander Consumer Bank, Ikano Bank, Ica banken med flera.

Utöver dessa banker finns det låneinstitut som erbjuder mindre lån till högra ränta som exempelvis Finaref, Léasy med flera. De allra värsta är de sms låneinstitut som uppkommit på marknaden, dessa bör man undvika att låna pengar från. För att få låneerbjudanden från flera banker och kunna jämföra räntor kan man använda olika jämföringstjänster som till exempel Lendo och Advisa.